Tervetuloa s/y Galathean verkkosivuille!

Tervetuloa tutustumaan Galathean verkkosivujen välityksellä puuveneilijän vuoteen! Tämä verkkosivusto on jatkoa ensimmäiselle blogilleni. Ensimmäinen veneeni, kansanvene Matilda myytiin eteenpäin seuravalle omistajalle kesäkuussa 2011. Hankin hyvin pian uuden veneen ”lainaksi” heinäkuussa 2011. Ostin Galathean Ruotsista, Vindön saarelta, aivan Tukholman saariston itäisimmästä kolkasta. Ostoreissuun kerron tarkemmin täällä.

Sivustolla seuraan Galthean vuodenkiertoa sekä kerron hieman lisää myös Havsörnen II -veneistä. Galleriaan lisää aika ajoin lisää kuvia. Vene on aika harvinainen vene maailmalla ja Suomessa. Suomen venerekisterissä on nyt seitsemän HÖ2-venettä. Minulla ei ole tietoa siitä, kuinka monta venettä purjehtii noin 70 veneen sarjasta maailman vesiä.

Sivustolla julkaisen myös ”Puu & Knaapi” -osiota, jonne kirjoitan hyvin laajalla skaalalla uutisia ja reportaaseja purjehtimisesta. Ensimmäinen juttu kertoo Kotkan puuvenekeskuksessa kunnostettavasta Blue Marlin 12mR -luokan kilpaveneestä. Tein sinne vuonna 2010 juttumatkan. Alkuperäinen juttu ilmestyi Sentteri-lehdessä, mutta jutun omistajana julkaisen sen myös täällä.

 

Tervetuloa!

Janne

Galthean perälippussa liehuu Itä-Helsingin purssiseuran (IHPS) viikinlaiva.

”S/Y Galathea · Puuveneilijän kausi jatkuu kesästä talveen. Kesään kuuluvat purjehdusmatkat Suomen saaristoon, talvella puuvenekaunotarta ehostetaan ja entisöidään. S/Y Galathea on vm. 1966 Storebron veistämä Havsörnen II -mahonkivene.”

Leave A Comment

Arkisto