Tiikkikannen hionta – viimein työn tulokset näkyvät (osa 8)

Kaikkien lukuisten eri työvaiheiden jälkeen oli aika siivota paikkoja ja valmistella kansitila erittäin tärkeään työvaiheeseen. Siivosin taas kerran ympäristöä tovin aikaa.

Kannen hiomisen ulkoistin suosiolla telakan Matille, koska hän tiesi hyvin, kuinka paljon ja miten homma hoituu. ”Tässä vaiheessa ei kannata pilata kantta”, kaikui neuvo mielessäni.

Nostin telakan Rotexin hiomakoneen imuroineen ylös odottamaan työtä. Jo puolen tunnin työskentelyn jälkeen alkoi näkyä tuloksia. Ajattelin vaan, että tuollaisen näyn eteen tässä on huhkittu päiväkausia.

Kansi hiottiin 80 karkeuden paperilla. Varottava oli etenkin skantäkin ja tiikin välistä kohtaa, ettei kone ottaanut liikaa puuta. Muutekin olennaista oli saada kannesta mahdollisimman tasainen ilman että epäkeskosta jää kanteen syömäkohtia. Kaiken kaikkiaan ensimmäisen hiontakertaan kului yhteensä neljä tuntia.

Tässä vaiheessa tein ”taustalla” kevään muita töitä. Oikeastaan rinnalta tehtäviä ”muiden töiden” lista oli lopulta aikamoinen. Asensin mm. uusia mittari-infrumenttejä kohdalleen, vestin tuulianturin bluethoot-anturille sopivaa tiikkistä valmistettua alustaa.

Seuraavaksi oli edessä kannen imurointia ja vielä hiominen 120 karkeuden paperila. Tämän tein ihan itse. Tällä karkeudella saavutettiin lopullinen ja toivottu sileysaste. Tiikkiä ei tarvitse kovin paljon hio ja pitää varoa myös kierrosten määrää.

Kansi alkoi olla jo melkein valmis.


Kannen hiominen käynnissä – toinen kierros meneillään. Pieni osa kannesta vielä kokonaan hiomatta.
Leave A Comment

Arkisto