Kansitöiden viimeistely – uusi tiikkikansi alkaa olla valmis – (osa 9)

Oli suuri helpotus aloittaa viimeiset tiikkikantta koskevat työtehtävät. Kaikista työläintä oli kiinnittää kaikki kansitolpat paikoilleen. Niistä en jostain syystä ole ottanut ollenkaan kuvia. Uusien reikien poraus, uusien pulttien sovitus ja lopulta tolppien tiivistäminen ja pulttien kiristys vei paljon aikaa. Tämän työvaiheen tein myös yksi. Tähän työvaiheeseen kuuluivat myös keula- ja takakaiteiden kiinnitys sekä näihin kaiteisiin liittyneet sähkötyö. Oli kyllä puuhaa kerrakseen.

Neljän knaapin kiinnitys perään ja taakse oli taas mieluisa hommia. Laitoin knaapit sekä sikaflexillä että vanhoilla pulteilla kiinni. Piti olla huolellinen liimatessa, ettei kansi olisi heti sotkeutunut.

Vanhan ankkurivinssin tilalle asensin pelkän köysiläpiviennin. Läpivienniksi löytyi vanha metallinen läpivienti. Uutta ei tarvinnut ostaa vaan sen ostin nettikirpparilta. Asentamisessa piti tietysti hieman fiilistellä ja tehdä puutöitä. Vanhasta kuningaslaudasta veistiin läpiviennille pienen korokkeen.

Leave A Comment

Arkisto