Purkkareita meren takaa Saksasta

VANHAN folkkarin jälkeen etsin sopivaa puuristeilijää koko Itämeren alueelta. Ruotsin markkinoiden ohella seurasin aina välillä myös Saksan markkinoita.

Yksi parhaimpia maan puuvenesivuja on ”Saksan klassisten veneiden” klubisivut: Freundeskreis Klassische Yachten.

Sivuston markkinapaikalla (marktplaz, bootzmarkt) on myynnissä kymmeniä puupurkkareita. Mallit ja koot vaihtelevat. Myynnissä on ainakin nyt (15.5.) yksi Enderlein-sluuppi (ollut pitkään Ruotsissa myynnisä) sekä yksi Havsörnen I -vene.

Jälkimmäisen hinta on aika korkea, mutta varustetaso on suhteellisen hyvä. Kuntoa on vaikea arvioida kuvien perusteella. Useita vastaavia veneitä nähneenä sanoisin, että sisätiloissa ei kuvien perusteella ole mitään ihmeellistä. Turkkilautojen alla tilanne voi olla toinen.

Ei muuta kuin tutkimaan erilaisia kohteita. Tämä sivuston kautta tutuksi minulle tulivat muun muassa monet tanskalaisten veistämöiden puuristeijät.

TOINEN suositeltava linkki Saksan markkinoille on Baum & König -agentuurin sivusto. Tuolla voi mielestäni käydä lähinnä ihailemassa, kuinka suuria puuristeilijät (tai -laivat) oikeastaan voivat vain olla. Myytävänä on kauheen hienoja paatteja.

Hinnat on myös sen mukaisia. Puu & Knaapi -artikkelissani kirjoitan Blue Marlin -veneestä. Se bongattiin juuri tältä sivultolta. Nytkin siellä on muutama kymppi ja kakstoistanen myynnissä.

Täällä on myös myynnissä upea Havsörnen II -vene. Gutland-vene on kunnostettu viimeistä lautaa myöten.

Alkuperäisestä sisustuksesta ei tosin ole mitään jäljellä. Malli on riisuttu ja uusia juttuja on rakennettu veneeseen. Kuvista toisaalta näkee, miltä vene näyttää, jos sen sisustus muutetaan vastaamaan 2000-luvun virtauksia.

Kunnostus ei ole ollut halpaa, jos tarkastelee veneen myyntihintaa. Kannattaako ostaa vanha mahonkivene vai upouusi lasikuituvene?

 

 

 

 

Leave A Comment

Arkisto