Viaporin Tuopista kokemusta – katso kuva!

VIAPORIN  Tuoppi on takana. Kisasta Galathealle kertyi paljon kokemusta. Vene ja miehistö pääsivät maaliin, mutta kisa-aika ehti päättyä, joten virallinen tulos jäi saamassa. Kierrosajaksi tuli vähän päälle kuusi tuntia.

Koko kisan ajan Helsingin edustalla vallitsi vaikeat tuuliolosuhteet: nopeimmillaan veneet ylsivät ehkä 3 – 4 solmun nopeuksiin. Kevyen tuulen vuoksi spinaakkerista oli paljon etua. Myötätuuliosuuksilla Galathea pärjäsi hyvin verrattuna eri luokkien LYS-veneisiin, mutta vastaavasti luoviosuuksilla tuli taas takkiin. Spinnulla purjehtiminen oli taas hienoa ja vaativaa touhua.

Valokuvaaja Jorma Rautapää kiersi koko kisan ajan kuvaamassa veneitä. Sail and Sea  -sivustolla on julkaistu myös yksi otos Galatheasta. (kuva nro. 26) Onpa hieno kuva! Passaa käydä ihailemassa.

Havsörnen-luokassa kisasi yhteensä viisi venettä. Kolme ykköstä ja kaksi kakkosta. Venesisarista paikalla oli vuosaarelainen Sea Bell. Alhaalla likit tuloksiin.

Jälkipuheissa sovittiin, että ensi vuonna houkutellaan kisaamaan kaikki Suomen Havsörnen 2 -veneet. Samalla pidettäisiin tyyppin kokoontumisajot. Jospa ensi elokuuhun vesille pääsisivät myös telkalla olevat veneet!

 

Tulokset Viaporin Tuoppi 2012 :

Luokkalähdöt

LYS-lähdöt

 

 

Leave A Comment

Arkisto