Syysrutiinien parissa

GALATHEAN kesäkausi päättyi syyskuun puolivälissä. Aikataulua johdattaa Helsingin kaupungin talvisäilytysalueiden vuokra-aika. Kuun puolivälissä alkava talvikausi käynnistyy nopeasti. Isojen veneiden paikat menevät nopeasti. Jos haluaa saada mieleisensä paikana, nostoaikeista on päätettävä hyvissä ajoin.

Nostossa ei tänä syksynä tapahtunut mitään poikkeavaa. Työ hoitui yksinkin. Ainoastaan maston kantamiseen tarvitsen apua – vähintään neljä käsiparia. Pohjan pesu painepesurilla on tehtävä puolestaan heti. Muussa tapauksessa pohjaan pinttyvää likaa ei saa kovin helposti viikkoa myöhemmin irti.

Viikkoa myöhemmin aloin rakentaan katedraalikatosta. Työ sujui nopeasti. Jos rakentaa yksin, täytyy vaan kehitellä erilaisia kikkoja, jotka helpottavat valmiiden kaarien nostoja pystyyn.

Syystyöt jatkuvat edelleen. Veneen olen tyhjentänyt kaikesta oleellisesta tavarasta. Patjat ja tekstiilit ovat vielä listalle. Ne täytyy saada lämpimään paikkaan talvikaudeksi. Loput pressut odottavat vielä nipussa.

Moottorin syyshuollon opettelin jo viime syksynä. Sen jälkeen vene on valmis talvehtimiseen.

 

Leave A Comment

Arkisto