Pölyinen keväänalku

Puuveneilijän kevätkunnostuksen alkutunnit ovat yleensä aika pölystä hommaa. Itse aloitan kevään lakkapintojen huoltohionnalla. Työvaihe ei ole riippuvainen ilman lämpötilasta. Kulunut kevät on ollut muutenkin epätavallisen viileä. Tulevat lakkaukset ja saumaukset on siksi suosiolla siirrettävä parin viikon päähän.

Hiomiseen tarvitaan leppoisa mieli, radio ja paljon pohdittavaa. Galatheassa hiottavia, lakattavia puupintoja on niin paljon, että aikaa pelkästään kertahiomiseen kuluu useita tuntia. Lauantaina hion pintoja noin neljä tuntia. Hiomapaerina käytin sekä 240 ja 180 karkeuden papereita.

Kevätkunnostukseen tarvittavat tarvikkeet tilasin taas kerran Seppälän Venetarvikkeesta – muistaakseni viidennen kerran. Tavarat saan Matkahuollon välityksellä Neuvottomasta Helsingin Kamppiin toimituksena. Vaikka tarvikkeista tulee lähetyskuluja, on kokonaispaketin hinta huomattavasti edullisempi kuin jostain Helsingin venetarvikeliikkeestä ostettuna. Olen kokeillut ja selvittänyt asiaa. Tietysti säästyy myös aikaa. Myös palvelu toimii.

Esimerkiksi 2,5 litraa myrkkymaalia saa reilusti noin viidenneksen edullisemmalla hinnalla. Paketissa on nyt tulossa muun muassa lakkaa, proofkittiä ja valkeaa maalia. Suosittelen pyytämään tarvikkeista tarjouksen. Aiemmin olen tilannut myös sopivaksi sahattua mahonkilautaa ja -levyjä. Puutavaroiden osalta liike osaa myös palvella puuveneharrastajia. Muutamissa tapauksissa olen turvautunut Herttoniemen Puukeskuksen puuosaston palveluihin.

Laskin juuri, että veneen laskuun on noin neljä viikkoa aikaa. Kylläpä aikaa taas vierähti…

Leave A Comment

Arkisto